We understand, we deliver.

Google Display Network (GDN): Új lehetőségekA Google Display Network számtalan lehetőségekkel bővült 2014-ben, amelyekkel hatékonyabban érhetjük el a potenciális ügyfeleket. A GDN ma már nem csak a remarketing listák, a kulcsszavak és az elhelyezések hálózata: a megfelelő célzások és kreatívok új riportolási és optimalizálási eszközöket nyújtanak, amelyekkel akár a keresési hálózat teljesítményét is elérhetjük!

Parental Status – Szülői állapot

Az emberek kulcsfontosságú részei a hagyományos display kampányoknak is, hiszen magukba foglalnak olyan demográfiai és viselkedési tulajdonságokat, amelyek meghatározzák céljainkat és az ügyfeleinket. A GDN-nek ebben a szekcióban sok éven keresztül csak a Nem és a Kor szerinti célzás volt elérhető, viszont 2014-ben megjelent a Szülői állapot szerinti célzás is, ami egy igen kulcsfontosságú tényező. Továbbá a demográfiai jelentés nem csak a demográfiai, hanem együttesen a kor, nem és szülői állapot statisztikáját is mutatja.

Google Display Network - Parental Status

Ahhoz, hogy a 3 demográfiai adatot egyesíteni tudjuk egy táblázatban, nem kell mást tennünk csak a felület jobb oldalán található Demográfiai kombinációk megtekintése (View demographic combinations) gombot bekapcsolni, majd kiválasztani a három csoportot.

Google Display Network - Demográfiai kombinációk megtekintése

Custom Affinity Audience – Egyéni érdeklődési szegmens

Bár még mindig létezik kontextus, téma és elhelyezés alapú célzás, a Google ettől kezd eltávolodni és inkább az érdeklődési körökre fókuszál. Ezen belül, ami újdonságnak számít, az az Egyéni érdeklődési szegmens. Ennek az új közönségnek a lényege, hogy olyan kulcsszavakat vagy webhelyeket adhatunk meg, amelyek érdekelhetik a célközönségünket.

Tipp: Ezzel az eszközzel többek között a versenytársak webhelyeit is célozhatjuk.

Hol tudod mindezt elérni? Az Érdeklődési kategóriák és remarketing (Interests & remarketing) célzáson belül válaszd ki a megjelenő lehetőségek közül az Érdeklődési szegmensek (Affinity audiences) kategóriát, majd lejjebb görgetve található az +Egyéni (Custom) gomb, amire ha rákattintasz, akkor bejön az új egyéni érdeklődési szegmens létrehozásának a felülete.

Google Display Network - Egyéni érdeklődési szegmens

Fontos megjegyezni, hogy csak ezeken a nyelveken érhető el ez a funkció: olasz, japán, portugál, kínai, orosz, spanyol, angol, francia és holland.

Display Ad Builder – Vizuális-hirdetéskészítő

A display hirdetésekről általánosságban kijelenthető, hogy sokkal szebbek és kreatívabbak, mint a keresési szöveges hirdetések, ahol csak röviden tudjuk megfogalmazni előnyeinket és kínálatainkat. A Vizuális-hirdetéskészítő (Display Ad Builder) az elmúlt időszakban jelentősen javult, hiszen már lehetővé teszi a gyorsabb Flash és HTML vizuális hirdetések létrehozását. Sokkal vonzóbbak és testreszabhatóbbak lettek a hirdetések, mint a korábbi hirdetéskészítő eszközzel.

Továbbá megjelent a Hirdetési Galéria (Ad Gallery) is, ahol könnyen elkészíthetőek a különböző típusú hirdetések:

  • Dinamikus hirdetések (Dynamics Ads)
  • Közösségi hirdetések (Social Ads)
  • Videóhirdetések (Video Ads)
  • Általános célú hirdetések (General purpose ads)

Google Display Network - Vizuális-hirdetéskészítő

Nemrégiben pedig a Google bejelentett még egy kreatív egységet a Hirdetési Galérián belül, az Átvilágítódoboz formátumú hirdetéseket (Lightbox Ad). Ez a hirdetési típus dinamikus formában működik, vagyis a Youtube, Google Maps és egyéb források tartalmaiból gyűjt adatokat.

Kattintás nélküli konverziók

A tavalyi évben számos frissítés történt a konverziók tekintetében is. Display hirdetések szempontjából fontos, hogy mindig megvizsgáljuk a kattintás nélküli konverziók nevű oszlopot.

Tegyük fel, hogy a felhasználókat applikáción vagy a Youtube-n keresztül szeretnéd megcélozni. Kevésbé valószínű, hogy a felhasználók rákattintanak a hirdetésedre, hiszen nem akarják elhagyni azt a környezetet. Mikor is történik kattintás nélküli konverzió? Röviden összefoglalva akkor, ha egy felhasználó megtekint egy vizuális hirdetést, de nem kattint rá, majd később konverziót generál a weboldalon.

Valós idejű ajánlattétel

A display hirdetők tudják, hogy a Valós idejű ajánlattétel kulcsfontosságú tényező a teljesítmény szempontjából. A Google 2014-ben kiadta az Aktív megtekintés CPM-je ajánlattételt (Active View CPM bidding), ami megengedi a hirdetőknek, hogy olyan hirdetési helyekre és megjelenítésekre tegyenek ajánlatot, ahol nagy valószínűséggel látható lesz maga a vizuális hirdetés. Ezt az ajánlattételt egyszerűen hozzá is tudod adni egy plusz oszlopként a hirdetéseidhez.

Google Display Network - Aktív megtekintés CPM

Összefoglalva

A Google Display Network hatalmas mennyiségű célzási lehetőségeket kínál. Azonban minden esetben győződj meg arról, hogy megtaláltad azt a célzási kombinációt, amellyel megszerezheted a megfelelő ügyfeleket (ehhez pedig tesztelned kell).

Ami pedig a hirdetéseket illeti: a legfontosabb dolog, hogy definiáld a céljaidat mielőtt a képes hirdetéseket létrehozod, valamint hogy ezeket a hirdetéseket, (legyen szó szöveges vagy képes változatról) rendszeresen frissítened kell az idő múlásával

Forrás

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_linkedin:
1
essb_pc_facebook:
1
essb_pc_twitter:
1

Igazán elmerülni az online marketing rejtelmeiben 2012-ben kezdett el a MediaSales Kft.-nél, mint gyakornok. Szereti, ha munkájában kiélheti a kreativitását, amit eddig főként Google Adwords kampányok tervezésénél és Facebook oldalak menedzselésénél kamatoztatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com