We understand, we deliver.

A Google bemutatta a Smart kampányokatA Google kifejezetten kis cégekre optimalizált Smart kampányaiban a kampány típusa, a célzott közönség és kulcsszavak – hamarosan pedig a landoló oldal is a rendszer által lesz meghatározva. Sőt mi több, a kampánytípus már a Google Ads, és nem az Adwords égisze alatt indul.

A júniusban bejelentett kampánytípussal a Google azokat a kis helyi vállalkozásokat kívánja megnyerni, akik nem rendelkeznek marketing háttérrel, és a weboldaluk minősége sem üti meg a mércét a komplex Adwords kampányokhoz.

Amíg a Google Adwordsben a legendás “Keresési és választott Display” kampánytípus, a Google Ads esetében a Smart kampánytípus lesz az, melyet a platform felajánl minden új hirdetőnek. A kampányok gyakorlatilag teljesen automatizáltak lesznek, a kreatívoktól és hirkdetésszövegektől kezdve a célokig, amik alapján a hirdetések céljait meghatározzuk. Konverzióként olyan alapvető célokat határozhatunk meg, mint a telefonhívás, az ajánlatkérés vagy a weboldal céloldalainak látogatása.

google-ads-smart-campaign

A Smart kampányokkal egyszerűen dolgozhatunk majd, nélkülözve a komplexebb beállításokat – mellyel a Google az ezen okból népszerű Facebook Advertise-nak kíván konkurenciát állítani a KKV szektorban.

Kim Spalding, a Google Ads Smart Campaign divízióvezetője szerint a kis helyi vállalkozások szívesen hirdetnének, eddig azonban a Google nem tudott ilyen megoldást kínálni.

Az eredetileg Adwords Express-re épülő – Fun Fact: Az Express-t eredetileg Boost-ra keresztelték volna – új kampánytípus sikere már előre borítékolható. Egy teszt során, melyben egy jóga stúdiót hirdettek az Egyesült Államokbéli Virginában, az érdeklődők száma megduplázódott a 60 napos Smart kampány futása után.

De mi is az valójában, amitől a Smart kampány egy mindenre kiterjedő megoldássá avanzsálódik? A teljesen automatikus célzási metódusokon felül hamarosan érkezik majd az Image Picker, mellyel 3 különböző kreatívot tesztelhetünk, ha pedig még weboldalunk sincs, a Google automatikusan generál egyet számunkra, melyet céloldalként használhatunk a hirdetéseinkhez.

Smart-display-ads-2

A kampánytípus már élesben fut az Egyesült Államokban, hazánkban az idei év negyedik negyedévében ismerkedhetünk meg az izgalmas új funkcióval.
A cikk a SearchEngineLand írása nyomán készült.

Címke:
slide_template:
default

Az online marketing világával, az értékesítéssel 2013-ben ismerkedett meg, azóta folyamatosan képzi magát, figyelemmel követi az újdonságokat. Szenvedélye a fejlődés, az eredmények és problémák részletes elemzése. Célja, hogy a kampánykezelés során olyan stratégiát alkothasson, melyben minden részlet a marketing célok teljesülését szolgálja. A Klikkmánia csapatába másfél év ügynökségi tapasztalattal, 2017 első felében érkezett mint Junior keresőmarketing tanácsadó, ahol PPC és Facebook kampányokkal foglalkozik.

Website: https://www.klikkmania.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com