We understand, we deliver.

A Google Adwords elbúcsúzik a konvertált kattintásoktólA Google AdWords mutatószámát szeptember 21-én megszüntetik, a cég állítása szerint a “Konvertált kattintások” jelenleg egy “elavult mérőszám”. Így a “Konverziók” oszlopban szereplő adatok alapértelmezetté válnak.

A különbség a két mutató között az, hogy a “konvertált kattintások” minden hirdetésre leadott kattintás után történt konverziót mutatja, még akkor is, ha a műveletnek nem volt célja. A “Konverziók” száma pedig, ahányszor egy hirdetés lekattintása után a látogató befejezett egy műveletet, mint például vásárolt vagy ajánlatot kért. A “Konverziók” oszlop pontosabb képet ad arról, hogy mennyire hatékonyan teljesítenek a hirdetések üzleti szempontból.

Jelenleg mindkét mérőszámot méri az AdWords, viszont a Google szerint a legtöbb hirdető már csak a “Konverziók” oszlopot használja az adataik elsődleges forrásaként. Amennyiben te is egyike vagy az ilyen hirdetőknek, akkor ez a változás egyáltalán nem fog érinteni.

A Google megemlít pár esetet, hogy miért is kell áttérni a “Konverziók”-ra. A “Konverziók” oszlop minden olyan lehetőséggel rendelkezik, amit a “Konvertált kattintások” is kínál. Köztük akad még néhány plusz is, ilyen például a mobilközpontú műveletek, cross-device konverziók és a boltlátogatások mérése.

Bárhogyan is döntünk, hogy most vagy később módosítjuk a beállításainkat, szeptember végétől már úgysem lesz más választásunk.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com