We understand, we deliver.

Fontos változások a 2016-os ünnepi online vásárlási trendekbenA legtöbb elemző szerint a 2016-os ünnepi szezonban már nagyobb volumenben is megfigyelhetőek lesznek változások a vásárlói szokásokban. Az Adobe Digital Insights legfrissebb jelentése szerint USA-ban 11%-al fog nőni az online eladási érték tavalyhoz képest november 1. és december 31. között. A Deloitte és az eMarketer szerint ezen időszak alatt legalább 95 milliárd dollár lesz az online felületeken történő értékesítés.

Holiday Arnold 2

Változás a vásárlói trendekben

Úgy tűnik, hogy a vásárlóknak elegük lett a hosszú, tömött sorokból, a parkoló helyek utáni harcokból, amik általában megkeserítik a nagy ünnepi bevásárlásokat a legtöbb hipermarketben. A Deloitte kimutatása alapján a hipermarketekben és bevásárlóközpontokban történő fizikai bevásárlás 3-4%-al is csökkenhet idén.

Mobil vásárlás

Az eMarketer szerint a teljes e-kereskedelmi forgalom 29%-a már mobil eszközökön fog történni. A Deloitte válaszadóinak 80%-a használni szeretné okostelefonját a vásárláshoz, 57% szeretne használni árösszehasonlító oldalakat, 51%-uk szívesen olvasna online értékeléseket és 50%-uk megtekintené a termékleírást online.

Az Adobe szerint a mobil eszközről érkező látogatók száma az idei szezonben először fogja megelőzni a dekstopról érkezőket. Bár a nézelődéshez túlnyomó részben okostelefont fogunk használni, a vásárlást azonban már asztali számítógépen fogjuk befejezni. Mobilról a vásárlásók 34%-a fog érkezni, ami 19%-al elmarad a mobilról érkezlő látogatók arányától.

Webáruház marketing

Az Adobe-nak válaszoló e-kereskedelmi szereplők többsége még mindig a hírleveles promóciókat tartják a leghatékonyabb csatornának.

A kereskedők nagy százaléka már Hálaadáskor megkezdi a nagyobb leárazásokat, de az biztos, hogy a hivatalos Black Friday előtt már rengeteg elő-promóciót terveznek.

A Deloitte válaszadóinak 71% szerint a legfontosabb online vásárlási szempont továbbra is az ingyenes házhozszállítás lesz. Egyre erősebben jelentkező igény a kiszállítás gyorsasága is, a válaszadók 64%-a már nem hajlandó extra összeget fizetni a két napon belüli kiszállításért, hanem ez az alap elvárása.

 

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_facebook:
1
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com