We understand, we deliver.

Facebook videók: Hogyan érhetünk el magasabb számú interakciót?Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan hozhatsz létre olyan Facebook videókat, amelyekkel magasabb számú interakciókat érhetsz el.

facebook-videok

 

Facebook videók előnyei (üzleti oldalról)

  • Közönség: A Facebook a második legnagyobb forgalommal rendelkező weboldal a világon. Az emberek naponta több, mint 100 millió órányi videót néznek meg rajta.
  • Mobil: Menet közben 150 millió aktív felhasználó fér hozzá a videókhoz.
  • SEO: A Facebook-videók láthatóak a Google Keresőben.
  • Megosztás: Az emberek körülbelül 10-szer nagyobb valószínűséggel osszák meg, vagy szólnak hozzá a videós tartalmakhoz, szemben a fotókkal, blogokkal és az egyéb közösségi bejegyzésekkel.
  • Konverziók: Szöveget és linket is elhelyezhetünk a videókon, ösztönözve a felhasználókat arra, hogy a kívánt műveletet elvégezzék, röviden konverziót hajtasanak végre.

News feed változás hatása a videókra

Ez a “frissítés” az emberek közötti interakciók ösztönzéséről szól. A Facebook az emberek kapcsolatai alapján jeleníti meg a tartalmakat, ezért a felhasználók több tartalmat fognak látni a barátoktól, és kevesebb tartalmat a vállalatoktól.

Emiatt a videókat passzívnak tekintik, mivel nem sok olyan beszélgetést váltanak ki, mint a többi tartalomtípus; így ritkábban is jelennek meg az emberek hírfolyamaiban.

Ez azt jelenti, hogy videók létrehozásába nem is érdemes többé belefektetni? Egyáltalán nem. Ez csak azt jelenti, hogy fel kell gyorsítanod a stratégiádat, mert a vállalatok közötti verseny sokkal élesebb lesz.

Milyen típusú videót válasszunk?

Élő videók

A Facebook szerint az élő videókat 3-szor többen nézik meg, 10-szer többet kommentálják, mint bármely másik videótípust a platformon.

Élő videót használhatunk az események közvetítéséhez, egy kérdezz-felelek megszervezéséhez vagy egy új termék bemutatásához.

Oktató videók

A közönség által felvetett kérdések feltárása egy oda-vissza irányuló beszélgetést indíthat el a hozzászólások között, ami mindenképp pozitív, hiszen növelni fogja a márka iránti elkötelezettségüket.

Az oktatási videók használatával megmagyarázhatod azokat a problémákat vagy fogalmakat, amiket a saját területeden leginkább tapasztalsz.

Céges videók

A Facebook mindig is az emberek összekapcsolásáról és a közösségek létrehozásáról szólt. Pont ezért érdemes megmutatni, mi is történik a cégedben. Ezzel úgymond meghívod a közönséged, hogy ők is a cég tagjainak érezhessék magukat. A csapatok és a napi feladatok bemutatásával sokkal közelebb kerülhetnek a márkádhoz és a vállalat értékeihez.

A vállalati videók segítségével új csapattagokat mutathatunk be, vagy akár egy termék előállítását. Továbbá magát a megrendelés folyamatát is közzétehetjük.

“Hogyan csináld” videók

Azok a videók, amelyek lépésről-lépésre megtanítják a nézőket, hogyan oldják meg a nagyon speciális problémákat, minden platformon a legkeresettebbek közé tartoznak. Mivel az embereknek számos, különféle problémájuk van, így a videók interakciókat (hozzászólásokat, reakciókat) váltanak ki kérdések és megbeszélések formájában.

A videókat (vagy a magyarázó videókat) használhatjuk úgy is, mint egy probléma megoldást vagy, mint egy útmutatót a termék beállításához.

Tippek és tanácsok a hatékony videó elkészítéséhez

Legyen rövid a videó!

Korábban a Facebook azt mondta, hogy a videó fontos dolog, viszont nem a hossza, hanem az, hogy mit is akarunk vele közvetíteni. A történet elmondása elengedhetetlen, de minél rövidebb a videó (2 perc alatti), annál jobb lesz a teljesítménye.

Miért? Az emberek meglehetősen gyorsan elvesztik az érdeklődésüket, különösen a közösségi médiában. Egy rövid videó arra készteti a nézőket, hogy egyszerűnek érezzék a történetet, plusz annak lehetőségét is növeli, hogy végignézzék azt.

Feliratozd a videókat!

Az automatikus lejátszásnak köszönhetően az emberek megszokták, hogy hang nélkül néznek videókat. A feliratok pedig lehetővé teszik, hogy hangsúlyozzák az üzenetben leginkább fontos dolgokat.

Ha feliratokat állítasz be, ne felejtsd el használni a kulcsszavakat, hogy még jobban hangsúlyozzák az üzeneted kiemelkedőbb pontjait.

Ne használj túl sok effektet!

A történet (az üzenet) a legfontosabb dolog a videóban. Ne váljon túlságosan kreatívvá a szerkesztéssel és a hatásokkal, amik talán a történet útjában állhatnak.

Használj figyelemfelkeltő bélyegképet!

Tekintettel arra, hogy a Facebook alapértelmezés szerint automatikusan némítással játssza le a videókat, a célközönség szemének megragadása nagymértékben a kezdeti látványok erejéig tart.

Az érdeklődés felkeltésének érdekében vedd fontolóra a színes vagy furcsa képeket, a szokatlan kamerás szögeket vagy a time lapseket.

Hirdess!

Először is, számos kulcsfontosságú célzási lehetőség adott a kívánt közönség pontosabb eléréséhez.

Az egyes közönségszegmenseknél akár a videóid teljesítményét is megnézheted. Lehet, hogy a fiatalok rövid és gyors tempójú videókat preferálnak, míg az idősebb közönségek a hosszabb videókat kedvelik. Ezen adatok segíthetnek a videóid beállításában és optimalizálásában a további aktivitás és az elérés érdekében.

Források: https://revive.social/facebook-video-captions/

https://www.socialmediaexaminer.com/how-to-create-facebook-videos-that-foster-meaningful-engagement/

 

Címke:
slide_template:
default

Igazán elmerülni az online marketing rejtelmeiben 2012-ben kezdett el a MediaSales Kft.-nél, mint gyakornok. Szereti, ha munkájában kiélheti a kreativitását, amit eddig főként Google Adwords kampányok tervezésénél és Facebook oldalak menedzselésénél kamatoztatott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com