We understand, we deliver.

A Facebook elveszített 15 millió látogatót?A Facebook jelentős felhasználószám csökkenést tapasztal, a hirdetők azonban egyelőre nyugodtak, elmondásuk szerint nem érzékelhető ez a jelentős visszaesés.

edison-kutatas

Az Edison kutatása alapján csak az Egyesült Államokban 15 millió felhasználót veszített a Facebook az elmúlt két évben. Az 1500 fős, 12 év felettiek körében elvégzett kutatás alapján a facebook felhasználás 67%-ról 62%-ra esett vissza az elmúlt két évben. A 12 és 34 év közötti felhasználók száma a 2017-ben mért 82 millióról 65 millióra esett vissza.

Nem csupán a keresőóriás tapasztalhatja azonban ezt a visszaesést, a Twitter felhasználói száma is csökkent (23%-ról 19%-ra).

Bár elsőre úgy tűnhet, ez nem azt jelenti, hogy az emberek elhagynák a közösségi médiát, csupán más platformokat részesítenek előnyben. Az Instagram felhasználói száma például a 2017-ben mért 34%-ról 39%-ra növekedett.

Nem érdemes azonban figyelmen kivül hagyni a korosztályi tényezőket: míg a fiatalabb korosztály áttér például az Instagramra, addig az 55 év felettiek körében a Facebook töretlenül népszerűnek bizonyul, és egyre növekszik a felhasználók száma ennél a korosztálynál.

fiatalok-kozossegi-mediaban

A hirdetéseknek sem feltétlenül fellegzett be ezeken a platformokon, érdemes az olyan újdonságokkal élni, mint például a nemrég bevezetett Facebook story hirdetés.

Ugyanakkor fontos, hogy az ehhez hasonló felmérések bár iránymutatásként szolgálhatnak, mindig érdemes fenntartással kezelni őket.

Címke:
slide_template:
default

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com