Segíthetünk?

Blog

Hírek

2015. június 03.

Érkezik az új Panda, és állandósul a Pingvin

Az idei Search Marketing Expo-n a Pingvin és a Panda algoritmusok jövőjéről is beszámolt Gary Illyes, a Google Webmaster Trends elemzője.

A Pingvin jelenleg nagyon lassú lefutású, de Illyes állítása szerint a Google gőzerővel dolgozik azon, hogy az algoritmus valós időben futhasson. Ennek legnagyobb előnye az lenne, hogy az algoritmus mindig friss adatok alapján tudna dolgozni – szemben a jelenlegi helyzettel, aminél csakis egy időközönként, manuálisan frissített adatkészlet áll rendelkezésére.

Még a Google számára is megterhelő ez a feladat – magyarázta Illyes – hiszen elképesztő mennyiségű módosítást kell végrehajtani a Pingvin algoritmusán. A folyamat sajnos akár hónapokig is eltarthat.

Google Panda update

Jó hír azonban, hogy a Panda következő frissítése már a kertek alatt van. 2-4 héten belül várható az algoritmus adatkészletének megújulása. Nem maga az algoritmus fog változni, pusztán azok az adatok, amik alapján a Panda dolgozik. Így a korábban megbüntetett oldalak végre visszatérhetnek a megszokott kerékvágásba. Sajnos azonban nem garantált, hogy minden oldal feloldozást nyerhet, illetve természetesen az új oldalakat is érintheti a frissítés.

Illyes továbbá megjegyezte, hogy a Google a továbbiakban gyakrabban szeretné a Panda adatkészletét frissíteni – ez azonban mindenképpen manuális frissítés marad, a Pingvinnel ellentétben.

TETSZETT A CIKK?

Szeretnéd havonta összesítve megkapni a legfontosabb szakmai cikkeket, híreket?

Feliratkozom a hírlevélre

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kapcsolat

Vegye fel velünk
a kapcsolatot!

Kérdéseire legkésőbb 24 órán belül válaszolunk.
Kérjen ingyenes konzultációs időpontot!