We understand, we deliver.

A Chrome blokkolja a hirdetéseket február közepétőlJúniusban jelentette be a Google, hogy a Chrome 2018 elejétől minden, nem megfelelő hirdetést (ide értve a Google általi hirdetéseket is) blokkoklni fog. Mostanra a dátum is nyilvános lett: 2018. február 15.

Érdekes módon a dátum nem valamilyen Chrome frissítéshez vagy verzióhoz kötődik, ugyanis a Chrome 64-es verziója január 23-tól, a 65-ös verzió pedig március 6-tól érhető el. Ebből arra következtethetünk, hogy a blokkolás a felhasználóknál fokozatosan kerül bevezetésre.

A Google 2017-ben csatlakozott a “Coalition for Better Ads” csoportuláshoz, melynek már a neve is elég beszédes.  Röviden a cél a fogyasztóbarátabb hirdetések alkalmazása, melyhez különféle standardokat határoz meg, és útmutatást ad.

jo-hirdetes-formatumok

A Google azt is megfogalmazta, hogy hogyan van lehetőség visszajutni hirdetéseinkkel a böngészőbe, melynek részleteiről itt és itt tájékozódhatunk.

Az Ad Experience Report eszköze képernyőfelvételekkel és videókkal mutatja meg elégedetlenségének tárgyát, valamint tanácsokat ad, hogy mivel váltsuk ki azokat.

A Google stratégiája egyszerű: A Chrome alkalmazásával csökkentsük a rossz minőségű hirdetések számát. Fontos azonban, hogy a Google pusztán egy nem megfelelő hirdetés miatt nem marasztalja el a hirdetőt, csak figyelmeztetésben részesíti. Az alábbi küszöbértékeket határozta meg az oldalmegtekintések mentén:

  • 7,5% a hatályba lépést követő első két hónapban
  • 5% az ezt követő négy hónapban
  • ezt követően pedig 2,5%.

Arra számítanak, hogy ezáltal csökken a harmadik féltől származó hirdetésblokkolók használata, amik az összes hirdetést blokkolnák, ezzel sértve a szabad tartalom áramlást.

 

Hírünk a venturebeat.com cikke alapján készült.

 

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_google:
1
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com