We understand, we deliver.

App streaming – a Google közelebb jár hozzá, mint hinnénkA napokban látott napvilágot a hír, hogy a Google még tavaly ősszel felvásárolta az Agawi névre hallgató, app streaminggel foglalkozó céget.

Google - App Streaming a láthatáron

Az Agawi egyedülálló fejlesztései révén egy olyan rendszert alkotott meg, ami úgy “streameli” az appokat, ahogy a Netflix teszi ezt a filmekkel, vagy a Spotify a zenékkel. Az Agawi fő irányvonala a “cloud gaming” megvalósítása, leegyszerűsítése volt, de az app streaming nem csupán játékoknál lehet hasznos.

A technológia lényege, hogy nem kell telefonunkat, egyéb kütyüeinket appokkal telezsúfolnunk, melyek csak habzsolják a rendelkezésre álló (esetenként igencsak véges) memóriát – hanem elég mindig az éppen szükséges adatokat letöltenünk. A legkönnyebben egy játékon lehet bemutatni ennek működését:

Ha van egy 100 pályából álló játék, amit le szeretnénk tölteni, akkor jelen állás szerint sajnos mind a 100 pályát egyszerre kéne letöltetnünk. Az app streaming segítségével azonban mindig csak 1 pálya lenne éppen a telefonunkon, ezzel jócskán megkönnyítené eszközünk munkáját. De természetesen nem csak játékoknál, hanem bármilyen más alkalmazásnál is óriási lépés lenne a technológia implementálása.

Vajon mit kezd a Google az Agawi technológiájával? Talán a Google-é lesz az első app streaming sikertörténet? Sajnos még csak találgatni tudunk. Egyesek szerint az app streaminggel kezdődhet a weboldalak hanyatlása, és a natív alkalmazások igazi térhódítása. Mások viszont csak egy kényelmes, memória-barát megoldást látnak ebben például a telefonos játékok használatára. Te mit gondolsz?

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com