We understand, we deliver.

AdWords hirdetések: márciustól megszűnik a konvertált kattintás mutatóSzeptembertől a “konvertált kattintások” már nem használhatóak semmilyen licitálási stratégia részeként. Az AdWords hirdetésekben használt Cél CPA és Intelligens CPC licit stratégiák nem működnek együtt szeptember 21 óta a konvertált kattintásokkal.

Márciustól a mutatót már nem állíthatjuk be az oszlopokban sem és a riportokban sem alkalmazhatjuk. Ha vannak olyan automata szabályaink, melyek a konvertált kattintásokat használták, automatikusan átállnak a konverziókra.

adwords hirdetések

AdWords hirdetés – Konvertált kattintások hátrányai

Íme néhány példa arra, hogy mennyiben korlátozott a „Konvertált kattintások” a „Konverziók” mutatóhoz képest:

  • Kiválasztható, hogy mely konverziós műveletek szerepeljenek a „Konverziók” oszlopban, azonban az nem, hogy melyek a „Konvertált kattintások” oszlopban.
  • A „Konvertált kattintások” oszlop nem szegmentálható a konverzió neve vagy a konverzió kategóriája szerint.
  • Megadható, hogy az adott kattintásból származó többszöri konverziókat számításba vegye rendszer (például a hirdetésre leadott kattintást követő többszöri vásárlást), de a „Konvertált kattintások” mutatóval mindegyik csak egyszer számítható be.
  • A konverziókhoz ki lehet választani hozzárendelési modellt, ez a modell azonban nem befolyásolja a „Konvertált kattintások” értékét.

 

AdWords hirdetés – Új lehetőségek a konverziók mérésére

A mutató természetéből fakadó korlátozásokon túlmenően az AdWords konverziókövetése bővült is bizonyos új funkciókkal, amelyeket a „Konvertált kattintások” esetén nem támogat a rendszer. Például:

  • A konverziók értéke megadható, a konvertált kattintásoké azonban nem. Ebből következően a konvertált kattintások nem teszik lehetővé két, nagyon különböző konverzióhoz vezető kattintás relatív értékének összehasonlítását.
  • A konvertált kattintások között nem szerepelnek azok a kattintások, amelyek bolti látogatásból származó konverziókhoz vezetnek.
  • A konvertált kattintások csak azokat a konverziókat mérik, amelyek a kattintással megegyező eszközön történnek, az eszközökön keresztüli konverzióhoz vezető kattintásokat nem.
Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com