We understand, we deliver.

Adwords – Callout Extensions: Elérhetővé vált az új hirdetésbővítmény!Aki az utóbbi időben beleásta magát az Adwords világába, az bizonyára halott már az új hirdetésbővítményről, mely a Callout Extensions elnevezést kapta. A magyarul csak Feliratbővítményként emlegetett újdonságot az igazán szemfülesek már valószínűleg kiszúrták fiókjukban, segítségével egyedi és speciális ajánlatainkat tudjuk kiemelni.

A hirdetőknek remek lehetőséget nyújt kiemelni olyan extra szolgáltatásokat, mint például ingyenes szállítás, 7/24 ügyfélszolgálat, exkluzivitás, stb., de azoknak is megváltás lehet, akiknek a karakter limitek miatt fontos információkat kellett kihagyniuk a hirdetési szövegükből.

A hirdetéseink alatt megjelenő Callout Extensions párosítható további hirdetésbővítményekkel is, így például remek kiegészítője lehet a véleménybővítménynek is. A feliratbővítmény segítségével (a Google ígérete szerint) jelentős növekedést érhetünk el az átkattintási arányban, de a minőségi mutató és az Ad Rank javulásában is szerepet játszhat.

Adwords - Feliratbővítmények működése

A feliratbővítmények működése

Belsőlink-bővítmény, kattintható linkek nélkül

Ahogy az bizonyára már feltűnt, meglepően sok a hasonlóság a két bővítmény között. A legjelentősebb különbség, hogy a Feliratbővítmények nem kattinthatóak, feladatuk pusztán az információátadásra koncentrálódik.

Előnynek tekinthető viszont, hogy a használatuk során nincs szükségünk külön landoló oldalakra, és a hirdetésszövegek elkészítése során több beállítás is a rendelkezésünkre áll. A feliratok (akárcsak a sitelinkek) kampány és hirdetéscsoport szinten is beállíthatóak anélkül, hogy új hirdetést kellene létrehoznunk, így az adatok megmaradnak azok szerkesztését követően is.

A különbségeket illetően: egy másik fontos eltérés a Belsőlink-bővítményekkel szemben, hogy a callout-ok használata fiókszinten is beállítható.

A hirdetők egyébként desktopra és mobilra is testre szabhatják a feliratbővítményeiket, továbbá beállíthatják azt is, hogy a hét mely napján, valamint a nap mely részében kívánják őket megjeleníteni. Akárcsak a belsőlink-bővítményeknél, a callouts esetében is a karakter limit 25, és a rendszer egy időben maximum 4 darabot képes megjeleníteni.

A bővítmény sikerességét a szokásos helyen, a Hirdetésbővítmények fülön ellenőrizhetjük, ahol kiderül, hogy hirdetéseinkre hány kattintás érkezett akkor, amikor a felirat is megjelent.

Az első lépések

Mielőtt bármibe is belekezdünk fontos tudnivaló: minimum 2 felirat beállítása szükséges ahhoz, hogy a bővítmények megjelenhessenek (bármilyen szinten is vagyunk), de a Google inkább 4 callout beállítását javasolja, hiszen teljes mértékben csak így tudjuk kihasználni a rendelkezésre álló helyet.

Hogy adott időben hány felirat jelenik meg, illetve hogy egyáltalán megjelennek e, abban a Google állítása szerint több minden is szerepet játszik, de a calloutok sorrendje, hossza és teljesítménybeli mutatóik mindenképp meghatározó tényezői lesznek.

Adwords - Feliratbővítmények: új hozzáadása

Új felirat hozzáadása

Kezdésként gondolkodjunk el azon, hogy melyek azok az extra ajánlatok és szolgáltatások, amelyekkel a versenytársainktól kitűnhetünk, illetve hogyan tudnánk a lehető leghatékonyabban implementálni hirdetéseink szerkezetébe (biztosan nem ugyanazokat hangoztatjuk, amelyekről a sitelinkek is beszélnek?).

Úgy gondolom a hirdetéstesztelési szokások az elkövetkezendő időszakban jelentősen átértékelődnek, hiszen a bővítmény segítségével sokkal gyorsabban és egyszerűbben lehet kísérletezni, hogy mely információ az, amelyre az érdeklődők „ráharapnak”.

Ha korábban már teszteltél egyedi, eladásösztönző ajánlatokat (USP – Pl.: “Ingyenes szállítás”), akkor máris egy lépéssel előrébb vagy, hiszen ezeket a hirdetési szövegekből kivéve feliratbővítményként használhatod, így a hirdetés leírásában új helyek szabadulnak fel, és új szövegeket tesztelhetsz.

A jövőben egészen biztosan rengeteg esettanulmányt fogunk erről még olvasni!

Forrás

 

Címke:
authorsure_include_css:
authorsure_hide_author_box:
post_views_count:
450
essb_pc_twitter:
1

A komfort zónát régen elhagyva, a kihívásoknak és a fejlődésnek szenteli életét. 2011-ben fogta meg a felhasználók által használt híres és hamisítatlan, fehér keresőmezőben megjelenő fizetett hirdetések világa. Azóta Adwords és Facebook PPC kampányok tervezésével, menedzselésével foglalkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com