We understand, we deliver.

Adatvezérelt marketing és Google Analytics tanácsadásA vállalkozások ma már rengeteg információval rendelkeznek a saját piacukról és működésükről. Azonban a legtöbben képtelenek az információmorzsákból egységes képet formázni, aminek a segítségével már stratégiai marketing döntéseket hozhatnak, ezzel növelve a vállalkozás profitábilitását. 2007 óta több 100 vállalkozásnak segítettünk elindulni az adatvezérelt online marketing útján, melynek minden esetben az alapja a könnyen használható és implementálható webanalitikai rendszer.

Előnyben részesítjük a Google Analytics ingyenes és fizetős, prémium verzióját, de a legtöbb esetben javasoljuk még egyéb elemző szoftverek bevetését is párhuzamosan, mint a Hotjar, Crazy Egg vagy a Mixpanel. Az implementáláshoz pedig szintén egy Google terméket javaslunk, a Google Tag Manager-t, mely egyetlen kód elhelyezésével nagyban leegyszerűsíti az ezt követő követőkódok helyes alkalmazását.

Google Analytics auditálás


Előre meghatározott és az ügyféllel közösen egyeztetett lépések mentén megvizsgáljuk a meglévő Google Analytics és Tag Manager fiókot, az elhelyezett kódokat és a mérési beállításokat. Az Auditálás során feltárjuk a hibákat, az inkonzisztens beállításokat és javaslatokat fogalmazunk meg a helyes alkalmazásra.

Google Analytics tanácsadás


Amennyiben az adatvezérelt marketing elkötelezett híve és az elejétől szeretné professzionálisan megtervezni a mérési pontokat, akkor egy hosszabb kérdőív és konzultáció a következő lépés, mely történhet személyesen az Andrássy úti irodánkban vagy online is. Az akár több körből álló konzultáció alatt felmérjük az igényeit, üzleti céljait, megismerjük vállalkozásának működését és jövőbeni céljait. Már a konzultációk során sokat tanulhat az adatvezérelt marketing szemléletről, melyet kamatoztathat az egyéb üzleti folyamataiban is.
Ezt követően elkészül az Implementációs terv, melynek segítségével akár önállóan megteheti a következő lépéseket. Ha úgy érzi, hogy a továbbiakban is szüksége van a szakértő kezekre, akkor elvégezzük az implementációt.

Google Analytics implementáció


Feltétele, hogy elkészüljön az Implementációs terv. A tervezet alapján elkészítünk egy ideális ütemtervet, melyet előre egyeztetünk az ügyfél fejlesztőjével vagy egyéb kapcsolattartójával. Az implementáció szakszerű lépései a következők:
  1. Ütemterv felállítása.
  2. Implementálás a dokumentáció alapján.
  3. Releváns mennyiségű mintaadat alapján tesztelés és korrigálások elvégzése.
  4. Riportolási rend felállítása és dashboard-ok beállítása a különböző szerepköröknek megfelelően, legyen szó ügyvezetői, értékesítői vagy marketing dashboard-ról.

A Google Analytics tanácsadás egységes óradíja 20.000,- Ft+Áfa. A folyamatokat a Google Analytics által minősített szakértők felügyelik és a projekt menedzsereink irányítják.

Amennyiben bővebben is érdeklik az Adatvezérelt marketingben vagy a Google Analytics-ben rejlő lehetőségek, tekintse meg referenciáinkat vagy lépjen kapcsolatba velünk!

Marketing automatizálás

» Online marketing

authorsure_include_css:
slide_template:
default
authorsure_show_author_box:

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com