We understand, we deliver.

A minőségi oldalakra mutató linkek jelentenek-e előnyt SEO szempontból?Talán sokan azt gondolják, hogy az oldalon elhelyezett linkek minősége részben hatással van arra, hogy az oldalt a Google milyen pozícióba sorolja a keresési találatai közt. Eszerint, ha minőségi forrásból származik a link és témába vágó, akkor az oldal feljebb kerül a Google találati listáján. Vajon számít ez, és ha igen, akkor milyen mértékben van rá hatással?

kep

John Muller, a Google szakembere ezt nem így gondolja, válaszát a legutóbbi Hangout videójában fejtette ki:

A kérdés így hangzott pontosan:

If you belong to professional bodies/trade associations, Is there a seo benefit of having external links going to these sites. Also with Content, is there a benefit of referencing external useful sites within your content? If so should they be no follow?

John válasza az alábbi volt:

It is not something that we would say that there is any SEO advantage of linking to someone else’s site. But if you think this is a link that helps users understand your site better, then maybe that makes sense.

John szavai alapján, ha bárki úgy gondolja, hogy az oldala látogatóinak bővebb információval szolgálna például egy gyártó, vagy kereskedelmi szervezet honlapjára hivatkozó linkeket elhelyezni az oldalán, akkor mindenképp érdemes ezt megtennie, attól függetlenül, hogy ez nincs hatással a Google keresési találatok rangsorolására.

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com