We understand, we deliver.

A közösségi oldalak az új hírportálokEgy amerikai felmérés szerint a 35 év alatti emberek fele már a Facebook és a Twitter hírfolyamát használja elsődleges hírforrásként.

A Pew Research Center tanulmánya szerint fokozatosan nő a Facebook és a Twitter hétköznapi tájékozódásban betöltött szerepe. Noha a felmérésben különböző korú, nemű és más demográfiai csoportokat vizsgáltak, egyértelműen kirajzolódik, hogy ez a tendencia elsősorban a fiatalabb generációra igaz.

 A közösségi oldalak az új hírportálok

Noha ez nem egy eget rengető felfedezés, de mindenképpen elgondolkodtató a tájékozódási szokások ilyen irányú átalakulása. Egyre többen használják a Facebook hírfolyamát, mert egyszerűen nagyobb felhasználó bázissal rendelkezik, míg a Twitter sikere az aktualitásában rejlik. Sőt, az amerikai felnőttek közel 8%-a mindkét közösségi platformból informálódik!

A felmérés 2015 márciusi adatokat is tartalmaz, de a Pew Research már 2013 óta foglalkozik a témával és a social média, illetve a hírfogyasztási szokásokat vizsgálta. Az adatok összehasonlítása alapján jól látszódik, hogy a két felület (a felhasználói szokások szempontjából) már túlmutat a barátok, családtagok vizsgálódásán.

 A közösségi oldalak az új hírportálok

A hírfogyasztási szokások alakulásában megfigyelhető egyfajta különbség a két felület között is: az elemzők szerint ez az eltérő témakörök, és a sokszínű tartalom miatt van.

„A Twitter felhasználóinak egy sokkal nagyobb és zsúfoltabb adathalmazt kell böngészniük.” – írják a Pew Research oldalán.

 A közösségi oldalak az új hírportálok

Természetesen megfigyelhető egyfajta különbség a nemek megoszlása alapján is, hiszen a fogyasztói szokások ebből a szempontból is igencsak eltérőek.

A felmérés ugyan az Egyesült Államokban készült, feltételezhetően Európában is hasonló a helyzet, bár magyarországi viszonylatokban nézve a Twitter továbbra is gyerekcipőben jár.

A hagyományos médiának természetesen nem kell a kiszorítástól tartania, de a felmérés tökéletesen rávilágított arra, hogy most már kötelező jelleggel kell használni a közösségi oldalakat is a saját tartalmak terjesztésére!

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
5
essb_pc_linkedin:
2
essb_pc_facebook:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com