We understand, we deliver.

A deep linkelés újabb szintre lépett?A hagyományos külső hivatkozású linkekkel szemben, a deep linkek (mélylinkek) sokkal következetesebben tartalmazzák a végoldalhoz vezető útvonalat, valamint biztosítják a felhasználóknak, hogy azonnal releváns tartalomhoz jussanak. Ennek egy másik felhasználási módja, a mobil app-ok esetében, komoly változást hozhat a jövőben SEO szempontból.

apps-mobile-smartphone-ss-1920-800x450

Korábban a deep linkek csak más weboldalakra hivatkozva voltak használatban, például ha beágyaztuk egy szöveg részletbe, vagy fórum komment mezőjébe írtuk, valamint ha a közösségi médián történő megosztásra szólítottuk fel a látogatót stb.
Viszont jelenleg a deep linking egy új utat nyit meg, ami meghatározó jelentőséggel bír linképítés és SEO szempontból is.

Az internetes forgalom egyre növekvő része mobil eszközökön zajlik, így a Google és a többi nagy web óriás is már első sorban erre fókuszál. A deep link a mobil appok esetében az alkalmazáson belül mutat egy konkrét tartalomra. Ennek előnyét úgy lehet kihasználni, hogy telepítve van az alkalmazás a mobil eszközünkre, indítunk egy Google keresést, és a találatok sorrendjét az app tartalma is tudja befolyásolja. Ha az általunk már telepített alkalmazást beindexelte a Google és a kereső találati listáján rákattintunk, akkor helyes deep linkelés esetében már az adott alkalmazáson belüli direkt aloldalt nyithatjuk meg.

A Google már egy ideje a weboldalakhoz hasonlóan használ indexelést az appokban is. Az egyes appok strukturálisan eléggé eltérhetnek egymástól, ezért a Google készített a fejlesztők számára egy útmutatót, hogy app fejlesztés során mit kell tenniük azért, hogy a Google ki tudja nyerni az appból a szükséges adatokat.

A vállalkozások alapvető célja eddig az volt, hogy minél több felhasználót juttassanak el a weblapjukra. Viszont az új kihívás már az, hogy a felhasználókat rávegyék az app letöltésre, ami alapján a már jól bejáratott SEO ökölszabályokon is módosítania kell a szakembereknek.
Nem sokat tudunk még arról, hogy a Google hogyan fogja rangsorolni a keresési találatait a deep linkek használatával, és bár ennek komplexitása némileg aggasztónak tűnhet, szembeállítva a hagyományos weblapokkal, azonban nem tagadhatjuk ennek várható előnyeit.

Az biztos, hogy erre nem idén fogunk választ kapni, hanem egy hosszabb átrendeződés várható a piacon, amelyet nagy érdeklődéssel várunk mi is!

Címke:
slide_template:
default
essb_pc_twitter:
1

Cégünk Magyarország első, Google Partner minősítéssel is rendelkező, performance marketing ügynöksége. Az AdWords hirdetéseken és prémium keresőoptimalizáláson kívül, kiemelt fontosságú területek a különböző CPC, CPL hirdetési rendszerek működtetése, a közösségi marketing és az e-kereskedelmi tanácsadás. Innovatív üzletfejlesztésünknek és proaktív menedzseri szemléletünknek köszönhetően évről, évre egyre többen választják ügynökségünket. Munkatársaink egytől egyig tapasztalt szakemberek, erős mobil és webanalitika fókusszal.

Website: https://www.klikkmania.hu/

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

KLIKKMANIA KFT.
 H-1061 Budapest
 Andrássy út 36.
 +36 (20) 777 8858
 KAPCSOLAT

CLICK2DIGITAL LTD.
 125 Wood Street
 London, EC2V 7AW
 +44 (0) 20 3540 7393
 hello@click2digital.com